Dogs of the Dow

De Dogs of the Dow strategie is gebaseerd op een portefeuille met een tiental aandelen uit de Dow Jones Industrial Average die geselecteerd zijn volgens de principes uit het boek Beating the Dow van O’Higgins and Downes. De Dogs of Dow strategie is erg simpel en geeft u historisch gezien, kans op een rendement van 17%.

Onderwaardering

Bepaalde aandelen kunnen in de loop van tijd een onderwaardering krijgen door factoren, zoals weinig media aandacht of een negatief sentiment, die niets te maken hebben met de performance van de onderneming. De waarde van deze aandelen zal zich vanuit de onderwaardering vanzelf herstellen en zelfs bovengemiddeld ontwikkelen.

Aandelen selecteren

Volgens de Dogs of the Dow strategie moet u op het einde van het jaar tien aandelen uit de Dow Jones Industrial Average met het hoogste dividendrendement, het dividend / beurskoers, selecteren. In januari koopt u dan van iedere onderneming, voor een gelijk bedrag, een x aantal aandelen die u op het einde van het jaar weer verkoopt.

Small Dogs of the Dow

Deze variant van de strategie houdt in dat u van de tien aandelen die u eerder geselecteerd heeft, alleen de vijf goedkoopste aankoopt. Van deze vijf ondernemingen koopt u in januari weer, voor gelijke bedragen per aandeel, een x aantal aandelen en verkoopt ze weer in de laatste beursweek van het jaar.

Voordelen

Deze beleggingsstrategie heeft een aantal zeer duidelijke voordelen: het aantal te verrichten handelingen is beperkt en daardoor zijn de transactiekosten relatief gezien ook erg laag. Het toepassen van deze strategie vereist geen specifieke beurskennis omdat hij gebaseerd is op objectieve, meetbare en makkelijk verkrijgbare gegevens.

Nadelen

Het enige nadeel bij de Dogs of the Dow is dat er discipline vereist is om de strategie te volgen. Gedurende het jaar moet de belegger zijn portefeuille met rust laten, er mag namelijk pas op het einde van het jaar weer gekocht en verkocht worden.De Dogs of the Dow strategie is erg simpel en kan u veel rendement opleveren. U kunt echter ook tegen verliezen oplopen en sommige jaren zal de Dow Jones Index het beter doen, neem ook het valuta risico mee in uw overweging om deze strategie te gebruiken.

Lees ook onze beleggingstips.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.