Buy penny stocks

Het kopen van penny stocks kan voor beleggers zeer winstgevend zijn! Een aandeel met een lage beurskoers kan ook weer gaan stijgen, het geduld opbrengen om dat koersverloop af te wachten is het begin van deze zeer winstgevende strategie!

Penny stocks

Penny stocks zijn aandelen met een zeer lage waardering en beurskoers. Bij sommige bedrijven is die lage koers gerechtvaardigd, bij andere ondernemingen is er echter een grote onderwaardering en ruimte voor flinke stijging!

Wanneer deze fondsen kopen?

In een stijgende markt met positief marktsentiment kunnen al snel bubbels of zeepbellen ontstaan en worden risico’s minder goed in geschat. Na een bubbel volgt meestal een forse en heftige correctie van de beurskoersen en betaalt het zich terug om in aandelen te beleggen die laag geprijsd zijn.

What goes up, must come down

Gedurende positieve beursjaren kopen beleggers aandelen tegen hoog opgeschroefde koersen in de verwachting dat de koersen hun opgaande lijn zullen blijven volgen. Anderen gaan uit van de stelling: ‘What goes up, must come down’ en nemen als iedereen aan het inkopen is afscheid van hun aandelen met flinke winst.

Zoeken naar penny stocks

Het is voor sommige beleggers een sport geworden om naar die kleine koopwaardige aandelen te zoeken terwijl vele beleggers op aandelen jagen die overgewaardeerd zijn en trachten door veelvuldig traden kleine winsten te genereren. Dit veelvuldig traden werkt voor een tijdje in een stijgende markt totdat een correctie of crash de gemaakte winsten doen vervliegen. Het is duidelijk dat door veel research de koopwaardige aandelen vinden voor de echte belegger de voorkeur geniet en winstgevender is.

Koopwaardige aandelen vinden

Beleggers die op zoek gaan naar penny stocks moeten vanuit een andere invalshoek naar het nieuws kijken en de berichten in de media met een gezonde scepsis lezen. Het blijft subjectieve informatie die vervolgens weer geïnterpreteerd is en in een nieuwswaardig mediabericht terecht is gekomen.

Subjectiviteit

Zelfs winst is subjectief en kan door zaken als creatief boekhouden gestuurd worden en per periode waar nodig bijgestuurd worden door een onderneming. Een chart kan de juiste koop- of verkoopsignalen geven maar deze informatie wordt ook weer door een analist gelezen en is dus ook subjectief. Goed nieuws kan de beurskoers laten stijgen, maar ook laten dalen en achteraf kan men pas echt conclusies trekken.

Rationeel investeren

Een aangekondigde fusie kan hogere koersen betekenen. De fusie kan wel of niet door gaan. Gaat de fusie door dan blijkt soms dat de koersen daarna weer inzakken. Waarom gebeurt dit: het nieuws zit meestal al in de koersen verdisconteerd. Sommige experts gaan zelfs zo ver te zeggen dat beleggers niet de krant moeten lezen want zo worden zij op het verkeerde been gezet. Bij slecht nieuws keren de meeste beleggers zich af terwijl het juist de kunst is van het slechte nieuws en de daardoor ontstane lage koersen gebruikt te maken om uiterst winstgevend te investeren.

Spreiding

De belegger kan zich tegen deze risico’s beschermen door nooit meer dan 5 procent van het beschikbare kapitaal in een specifiek aandeel te steken. Sommige adviseurs geven aan niet meer dan 2 procent in een specifiek aandeel te steken, zodat u een gespreide portefeuille krijgt met veel verschillende aandelen. Na genoeg research investeren in Penny Stocks en het geduld opbrengen om een gekozen strategie te volgen, maakt het verschil tussen beleggers en speculanten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.