Wat is Plus500 en hoe werkt het?

Als je bezig bent met beleggen – en nog gedetailleerde: bezig bent met het speculeren op koersverschil – is de kans groot dat je broker Plus500 al eens tegen bent gekomen. Wat is Plus500 en hoe werkt Plus500? In dit artikel duiken we in de bekende broker voor contract for difference.

Wat is Plus500?

Plus500 is de bekendste broker op het gebied van de handel in zogenaamde contract for difference (cfd’s). Plus500 is een grote speler, gezeteld in Israël en actief in diverse continenten. Daaronder ook Europa en Azië.

Traders van over de hele wereld maken gebruikt van de broker, die ook wel bekend staat als +500 en vooral de show steelt met peperdure reclamecampagnes en het sponsoren van internationaal bekende sportclubs, zoals Manchester United en de Chicago Bulls.

Hoe werkt Plus500?

Plus500 werkt volledig digitaal, middels een webtrader die je kunt downloaden via de Plus500 app. Deze Plus500 app is gratis en toegankelijk op elk device. Je kunt de app downloaden via de appstore of Android shop en een account aanmaken.

Vervolgens werkt Plus500 op twee manieren:

  1. Met echt geld
  2. Met virtueel geld

Je kunt echt geld inboeken in de Plus500 webtrader en aan de slag gaan met contract for difference. Zeker als je al verstand van zaken hebt, kan dit een prima stap zijn.

Het kan echter ook zo zijn dat je eerst wil weten hoe Plus500 werkt. En misschien weet je nog weinig van de handel in cfd’s af. Dan is het aan te raden om te beginnen met virtueel geld en in de Plus500 demo kennis te maken met zowel de app, de webtrader als het speculeren in koersverschillen. Bij de Plus500 demo krijg je volop de mogelijkheid om kennis te maken.

Wanneer je klaar bent met oefenen, maak je eenvoudig zelf geld over om mee te speculeren.

Risico’s

Als je nieuw bent in de wereld van cfd, raden we je aan daar eerst volop kennis van te nemen. De handel in contract for difference is complex en kent volop risico’s. Het is belangrijk je van die risico’s te verzekeren voor je begint.

Ook de handel in cfd zelf kan alle kanten opgaan. Een koersverschil is zo gemaakt en zeker als je de hefboomwerking gebruikt, kan een kleine variatie een groot verschil maken.

Voordelen van Plus500

Wanneer je wel zeker weet dat je verder wil met de handel in contract for difference en daar broker Plus500 voor wil gebruiken, sommen we graag de voordelen voor je op.

  1. Plus500 is een bekende broker.
  2. De app van Plus500 werkt vriendelijk en is betrouwbaar.
  3. Het bedrijf wordt gereguleerd en staat onder controle van financiële instellingen.
  4. De demo-omgeving biedt je volop ruimte om te leren.

Samenvatting

Als je wil weten hoe Plus500 werkt, moet je vooral de app downloaden. In de app heb je de mogelijkheid om de gratis demo-omgeving van de webtrader uit te proberen. Dit is de beste manier om zowel kennis te maken met de broker Plus500 als met de handel in contract for difference.

Plus500 biedt een geweldige manier om kennis te maken, omdat je alle opties die je ook in een betaald account, kunt uitproberen zonder dat het je al direct geld kost. Je kan dus al doende leren en beetje bij beetje erin komen.

Wel is het belangrijk op de hoogte te zijn  van de handel in contract for difference en de risico’s te kennen. Want de handel in cfd’s is niet zonder risico en ook bij Plus500 loop je de risico’s op kapitaalverlies. Door je goed in te lezen, kun jij je voorbereiden op zowel Plus500 als contract for difference trading. Wie weet behoor jij dan straks ook bij de beleggers en speculanten die goede zaken doen met Plus500.

Categories

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.