Return reversal

De Return Reversal strategie gaat uit van het zelfde principe als de Dogs of the Dow. Beide focussen ze zich op het zoeken naar de achterblijvers op de markt, de ondernemingen waar van de koers minder snel is gestegen of juist sneller is gedaald, in vergelijking met andere bedrijven uit de sector.

Rendement

Beleggers kunnen met deze strategie erg veel rendement halen, tot zelfs een verdubbeling van wat ze behaald zouden hebben met sommige indexfondsen. De strategie bestaat uit 5 stappen, het kost wel enige tijd om deze stappen goed te doorlopen en vooral de benodigde research moet u niet onderschatten.

Inventariseer alle aandelen uit een bepaalde index die meer dan 10% zijn achtergebleven ten opzichte van die index.

Deze eerste stap maakt u om een selectie te maken en de achterblijvers er uit te halen, vergeet echter niet dat sommige van deze bedrijven terecht een lage beurskoers hebben.

Verwijder de ondernemingen met structureel achterblijvende verkoopcijfers, slecht management, slechte balansverhouding of andere negatieve factoren.

Hiermee verwijdert u de bedrijven die structurele problemen hebben en dus een erg groot potentieel hebben om verder weg te zakken. Voor deze stap is erg veel research nodig: hoe meer tijd u hieraan besteed, hoe groter u kans op een hoog rendement op het einde.

Koop de overgebleven aandelen voor de periode van één jaar.

Deze aandelen zijn van bedrijven die om verschillende redenen het slecht hebben gedaan op de beurs maar die relatief veel potentieel hebben om op te veren. Koop van ieder bedrijf voor het zelfde bedrag een x aantal aandelen, behalve als u overtuigende redenen heeft om hier van af te wijken.

Verkoop op het einde van dat jaar alle ondernemingen die een outperformance van meer dan 5% ten opzichte van de index hebben laten zien.

Het verkopen van deze aandelen is nodig omdat ze door de stijging wellicht buiten deze strategie vallen en om jaarlijks de aandelen met de meeste potentie tot koersstijging te selecteren.

Behoud de overige aandelen en herhaal de procedure om de portefeuille aan te vullen.

Hiervoor zult u dus opnieuw alle geselecteerde ondernemingen moeten bekijken en nieuw onderzoek is nodig naar eventuele structurele problemen binnen de bedrijven.Het kan zijn dat sommige aandelen geen direct herstel laten zien, deze zullen dan langere tijd in uw portefeuille blijven. Als het herstel eenmaal inzet kan dat dan echter des te krachtiger zijn. Probeer ook genoeg spreiding aan te brengen, selecteer ten minste 5 verschillende aandelen.

De Return Reversal strategie geeft u kans op hoge winsten, maar kan ook verliezen op leveren. Probeer uw beleggingen goed te spreiden en raadpleeg eventueel een adviseur. Speciaal voor de beginnende belegger schreven wij dit artikel.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.