Cfd op de olieprijs afsluiten

Een cfd op de olieprijs afsluiten, hoe zinvol is dat? Cfd brokers, zoals Plus500, eToro en Pepperstone, zien steeds meer dat cfd traders een olieprijs cfd afsluiten. Waarom is de olieprijs zo populair? En hoe kun je zelf het beste handelen in de olieprijs?

Olie

Olie is een zeer belangrijke grondstof. Niet alleen voor het vervaardigen van brandstof (zoals benzine en diesel), maar ook vanwege de toepassing van olie in de industrie. Olie wordt gebruikt om verf te creëren, maar dient ook om machines te laten werken. De cosmetische wereld heeft olie nodig om cosmetische middelen te vervaardigen en ook de farmaceutische industrie doet een flink beroep op de olievoorraad.

Toch is olie ook schaars. Het is een fossiele brandstof en vroeg of laat is de olie op. Grote oliemaatschappijen als Shell en Exxon Mobil zijn niet voor niets bezig om alternatieve vormen van brandstof te genereren.

De prijs van olie wordt voor een groot deel bepaald door vraag en aanbod, maar ook door de OPEC-landen. Dit zijn de landen die het meeste olie opboren en verkopen. Denk aan landen als Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook Canada, Brazilië en de VS hebben veel olie.

De olieprijs wordt per dag bepaald en gaat over een vat ruwe olie.

Olieprijs cfd

Cfd

Een cfd is een contract for difference, een contract op verschil. Het handelt op koersverschillen. Een cfd is populair vanwege de mogelijkheid short te gaan. Dat betekent dat je ook bij een dalende koers winst kunt boeken, mits je daarop gespeculeerd hebt.

Een cfd heeft nog een ander voordeel: de hefboom. De hefboom stelt je als cfd trader in staat om tegen een hefboom van maximaal 1:10 te handelen. Heb jij een vermogen van € 5.000 in je brokersaccount staan? Dan mag je voor € 50.000 een cfd afsluiten. Bij winst van 2% krijg je dan maar liefst € 1.000 bijgeschreven.

Let wel: de hefboomwerking gaat twee kanten op. Ook een verlies van 2% lijdt tot € 1.000 verlies.

Olieprijs cfd

Waarom is die olieprijs cfd zo populair? Plus500, eToro en Pepperstone zijn brokers die veel beleggers tegenkomen die een cfd op de olieprijs afsluiten.

Ten eerste is olie een duur goed. De prijzen zijn goed te volgen en bij te houden, maar ook de actualiteiten hebben veel invloed op de olieprijs. Oorlogen, pandemieën, presidentsverkiezingen en onrusten in bepaalde regio’s leiden vaak tot een stijging van de olieprijs. Wie het nieuws goed volgt en actueel bij is, kan een redelijke voorspelling doen van stijgende prijzen.

Een andere reden dat de olieprijs cfd vaak wordt afgesloten is dat de prijs voortdurend in beweging is. Dat betekent dat hij op een dag vaker kan dalen én stijgen, waardoor er zowel op short als long in te investeren valt.

Vraag en aanbod blijft overigens altijd aanstaan, want olie is nu eenmaal altijd nodig.

Soorten olie

Je kan binnen brokers kiezen uit verschillende soorten olie, zoals WTI olie en Brent olie. De olieprijs Brent is de prijs voor olie uit het olieveld Brent in de Noordzee en de olieprijs WTI wordt gebaseerd op de prijs van Texaanse olievelden. Beide soorten olie worden veel verhandeld, maar het hangt er wel van af waar de trades plaatsvinden.

Olieprijs grafiek

Wie de olieprijs grafiek erop naslaat kan zien dat de prijs van olie door de jaren heen altijd gestegen is. Long gaan op de olieprijs lijkt dus op den duur altijd een slimme zet (al weet je het nooit honderd procent zeker bij de handel in cfd). Een olieprijs grafiek bijhouden is op meerdere manieren zinvol: je houdt zelf de koers bij en kunt dus makkelijk een en ander aanpassen, maar het zorgt ook dat je de grote lijn van de olieprijs leert kennen en bijhouden.

Een olieprijs grafiek is natuurlijk online te vinden, maar handiger is het om de olieprijzen grafiek zelf bij te gaan houden.

Plus500

Wil jij speculeren op de olieprijs? Ben je van plan een olieprijs cfd af te sluiten op basis van je olieprijs grafiek en de koersen van olie? Dan zit je goed bij brokers als eToro en Pepperstone, maar vooral bij Plus500. Plus500 is namelijk de bekendste broker op het gebied van cfd trading en het bedrijf heeft een lange staat van dienst. Plus500 is een van de meest betrouwbare brokers wereldwijd, wordt financieel en wettelijk gereguleerd en gecontroleerd door onder meer de FCA, maar wil ook zelf dat de traders kennis hebben van wat ze doen en de risico’s kennen.

Plus500 geeft een eigen app uit. In de Plus500 app vind je de Plus500 demo en die is aan te raden voor iedereen die wil beginnen met cfd trading of een olieprijs cfd aan wil gaan. In de Plus500 demo kom je namelijk terecht in het dashboard en kun je met virtueel geld (nepgeld) aan het traden gaan. Zo ontdek je in no time of trading via Plus500 en een cfd op de olieprijs iets voor jou zijn.

Categories

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.